tisdag 21 augusti 2012

torsdag 16 augusti 2012

The Dark Knight review

Christopher Nolan  presenterar sin version av Batmans mest kända skurk Jokern . En galen anarkist terrorisera Gotham City . Den anarkisten är Jokern en maskera psykopat som vill bränna ner Gotham City till grunden . För att göra det skapar han en ny skurk kallad Two-Face .The Dark Knight har blivit kallad den bästa superhjältefilmen någonsin  .  Nu ska jag kolla om det stämmer .Låt oss börja med att titta på Batman själv. Christian Bale låter för mycket som  en skurk när han spelar Batman . Men å andra sidan är Batmans dräkt  fantastisk . Men jag föredrar när Batman är mystisk och i skuggorna . jag gilla  när han dyker upp från ingen stan . Och bara försvinner utan ett spår. Istället för att se vart han tar vägen och varifrån han kom . Jokern är otroligt bra spelad av den nu döda Heath Ledger . Ledger spelar Jokern som en dubbelt så vansinnig (om de är möjligt ) version av Mr Teatime från Hogfather.  Aaron Eckhart gjord ett bra jobb  .  Rachel Dawes är bara med i filmen för att göra Harvey Dent  galen så att han kan förvandlas till Two-Face . Förutom det har hon ingen anledning att vara med i filmen. På bara 1 år har Batman rensat upp Gotham City .För endast 1 år sedan skulle poliserna och advokaterna aldrig vågat  försöka  stoppa stadens kriminalitet. Men nu tack vare Batman har  största delen av Gothams brottslingar spärrats in . Men om du slår något slård det bara tillbaka hårdare .  Gothams undre värld anlitar en psykopat kallad Jokern . So gjorde Bruce Wayne  rätt som blev Batman även om han omedvetet släppte lös an mentalsjuk  dåre på Gotham. Detta är filmens ideer och frågor . Motväger det bra batman har gjort de dåliga ? . Och det är upptill titana att besvaras  dessa frågor för  sej själva . Gotham City kanske ser ut som en vanlig stad på utsidan. Men på insidan är staden en tvistad och mer brutal   version  av en vanlig stad .  Även om den inte är lika tvistad  som    Gotham City  i dom gamla filmerna . Vilket gör att detta  Gotham City inte är lika bra som dom andra . Med undantag för Batman Begins och Batman & Robin  vilka jag inte sät  . Och The Dark Knight Rises men det kommer jag prata mer om när jag väl gjör en review på den filmen. Jokern ser Harvey Dent som en utmaning . Kan han korrumpera honom kan han korrumpera vem som helst .  Batmans dräkt liksom den här filmen är fantastisk . Mitt betyg på en spel film  kan inte jämföras med mina betyg på animerade filmer..betyg  8 av 10 


Slut kommentar


The Dark Knight lyckades bli mer än bara en superhjälte film den blev ett bråts  drama . Som utforskar dom verkliga konsekvenserna om någon skuld bli en superhjälte på riktigt . Trots de är det inte min favorit Batman film. Den äran går till Batman Returns .


torsdag 9 augusti 2012

Gudomliga Happy Meal

Från 20 juni finns det 10 olika leksaker  från Disneys nya film Herkules på Mcdonalds .Varje  leksak består av 2 figurer från filmen . Herkules är son till den grekiska guden Zeus . Men gjord dödlig av Hades underjordens gud . Nu måste han bli en san hjälte för att kunna återvända till  Olympen och bli en gud igen .Herkules har premiär den 14 juni 1997 . Nu kan du ta del i Herkules stordåd med 2 figur  föreställandes filmens huvudpersoner i varje  Happy meal .

lördag 4 augusti 2012

Dreamworks Animation tillbakablick del 5

Våren år 2002 kom Vägen Till El Dorado. Filmen var en tecknad komedi om inkas. Olyckligtvis  för Dreamworks  hade Disney fått samma ide . Samma år släppte  Disney Kejsarens nya stil vilket var en tecknad komedi om inkas . Vägen Till El Dorado hade en budget95 miljoner $. Burger king hade och så några leksaker från filmen  .Men Kejsarens nya stil hade leksaker på McDonalds och en budget på 100 miljoner $. Resultatet blev 169,327,687$ för Kejsarens nya stil. Men bara 76,432,727$ för Vägen Till El Dorado. Företagets nästa film var Flykten från hönsgården Som gjordes  i samarbete med Aardman Animations . Filmens produktion började år 1996 och DreamWorks kom   ombord  1999 för att hjälpatill  med budgeten och marknadsföringen . Filmen fick en 45.000.000 $ budget. Men om filmen var värd budgeten får du veta i del 6 .