fredag 19 november 2021

Disney on ice

Jag är så glad i Januari ska jag se Disney on Ice Find Our Hero på Avicii Arena !




Det ska bli så kul !

måndag 12 april 2021

Dom svenska rösterna i Tom och Jerry filmen









Idag tänker jag avslöja rösterna i den nya Tom och Jerry Live Action filmen och det är verkligen en stjärnspäckad rollista!!

I huvudrollen som Kayla hör vi Mira Mark Har tidigare Mark dubbat diverse karaktärer i Disney channel serien Gabby Duran och de osittbara.

I rollen som Kaylas chef Terence hör vi artisten, trumslagaren och textförfattaren Pablo Cepeda. Cepeda har spelat Richie Valens i musikalen The Buddy Holly Musical och 2010 var han röst åt prinsen Naveen i den animerade Disney-musikalen Prinsessan och grodan.

Som Preeta här vi den kända Happy Jankell, Jankell är skådespelerska och har varit med i filmer som Ted - För kärlekens skull och Kungen av Atlantis och och hon har varit med i tv serier som Jordskott och Äkta människor och har även varit programledare för Guldtubengalan.

Som Ben hör vi den för mig okända Alexander Sjögren.

Ben, brudgummen för bröllopet som äger rum på Royal Gate Hotel där jerry bor och filmen utspelar spelas veteranen Johan Hedenberg. Hedenberg har varit i en ganska stor mängd svenska filmer tv serier och dubbningar.Serier som han har varit i inkluderar Blå ögon och En pilgrims död från 2013.

 


Han var även med i Rallybrudar och spelade Örjan i en del av Johan Falk filmerna.

Den kända komikern och programledaren Kristina Keyyo Petrushina dubbar rollen som Joy the Bell Girl, En Bell Girl som jobbar på Royal Gate Hotel.

Rollen som Gavin dörrvakten på Royal Gate Hotel spelas av Peter Gardiner.

Han har varit med i filmer som Hamilton: I nationens intresse, förra årets tv serie Top Dog och filmen Gangster från 2007.



Den otroligt kända sångare John Lundvik dubbar rollen som Cameron. Lundvik har bland annat varit med i melodifestivalen och vunnit ! och så varit med i filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga med Will Ferrell.



I rollen som hotels kock hör vi den välkända Skådespelaren och Komikern Ola Forssmed. Forssmed har stått på scen i shower som The Producers - Det våras för Hitler, Trollkarlen från Oz på Göta Lejon och Lorden från gränden på Intiman. Han har även varit med i tv serier som Rederiet och Hem till Midgård.

Rollen som hunden Spike dubbas av den kända komikern och programledaren Kodjo Akolor. Ni känner säkert igen Akolor från en hel del tv serier !


Den otroligt kända komikern Björn Gustafsson dubbar dubbel rollen som Ängeln/Djävulen på Toms axlar. Dom flesta i Sverige känner nog till vem Björn Gustafsson är.


Den tecknad råttan som är Hyresvärd i filmen dubbas av den berömda Anis Don Demina.

En väldigt begåvade DJ, sångare, videobloggare, programledare och musiker.


Rapparen Felipe Leiva Wenger dubbar rollen som den tecknad gatukatten Butch.
Levia är en hiphopartist som ingår i duon Ison & Fille. Han har också tidigare dubbat rollen som Fred i den animerade Disneyfilmen Big Hero 6.

Dom tre andra gatukatterna Ash, Lightning och Meatheadspelas på svenska Njol Ismaila Badjie, Daniel Antonio Nzinga och Pontus Bjernekull Mörner, Alla tre är musiker.


Katten ungen Topsy dubbas av Pa Modou Badji,Även han an är musiker till yrket .

Men liksom gatukatternas röster känner jag inte till dom sen innan.




Den animerade Duvan spelas av programledaren Pär Lernström.




Till sist spelas två roller av dom extremt kända Radio och tv programledarna Erik Ekstrand och Mackan Edlund.




Som du här är det en riktigt stjärnspäckad rollista !

Som det ser ut nu har filmen premiär den 28:e April.Men det kan så klart ändrats , särskilt med Corona som gör att man bara kan var ett par personer på en plats.

Så bli inte förvånade om filmen har premiär lite senare.