söndag 15 december 2019

Rösterna i Pelle Svanslös(2020)



Så rösterna till huvudrollerna i den nya animerad filmen baserad på Gösta Kontsons klassiska barn böcker från 20 och 30-talet om katten Pelle Svanslös har avslöjats.

I huvudrollen. vilket redligen borde vara Pelle eftersom hans namn är filmens titel är Adam Pålsson stjärnan av den kritikerrosade biografi filmen Ted – För kärlekens skull.



I överiga roller har vi , Christopher Wagelin från hit filmen Snabba Cash, Li Schmalenbach en tysk skådespelerska okänd i Sverige som gör samma roll som i den tyskspråkiga versionen av filmen, Sven Björklund från julkalndern Hotell Gyllene Knorren , Skådespelaren, Regissören, Dramatikern och författaren Olof Wretling en medlem av humorgruppen Klungan och Lena-Pia Bernhardsson ! som inte bra har tonvis med filmer på sitt CV(Bland dom alla tre tidtagare Pelle filmer) utan som också på senare år varit högst framträdande på Stockholms stadsteater. Hon har har  haft roller filmer som Vingar av glas(2000) och den gamla svenska komedin Sällskapsresan med Lasse Åberg och i serier som Hammltion med Peter Stormare och En nämndemans död med Krister Henriksson. Just nu är hon aktiv i den berömda musikalen Spelman på Taket i den ikoniska  rollen av Yente Äteskomälerskan. En uppsättning jag själv sett på Dansens Hus med Dan Ekborg och Bernhardsson i två av rollern.

Filmer har bio primär den 17.e januari 2020.